Over

World Street Painting Festival 2018Het world Street Painting Festival is een jaarlijks festival met internationale kunstenaars. Het festival bestaat uit vijf dagen live actie Street Painting en een expositieperiode van 2 maanden op de pleinen in de Binnenstad van Arnhem. Stichting World Street Painting organiseert het festival om de stad mooier te maken en de 3D kunst laagdrempelige manier naar een breed publiek te brengen.

Wat is street painting? Een street painting is een krijttekening, een kunstwerk, op een stoep of plein dat live voor je neus gemaakt wordt. Hierin staat het maakproces en de afbeelding centraal. Street painting is een perfecte manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen. In 3D street painting kun je als publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorgt voor interactie met de kunstvorm en voor verrassende plaatjes!

Wat gebeurt er tijdens het festival? We willen de kunstenaars in de verschillende stadia van hun carrière kunnen betrekken in ons festival. De meester en leerling methode werd in de middeleeuwen succesvol gehanteerd om vakkennis over te dragen. Het succes van deze formule zit hem in het stimuleren van het zelflerend vermogen van mensen. Het festival gaat hiermee de rol van een productie(huis)plein op zich nemen. Naast de Internationale meester, 3D en 4D artiesten, wordt een leerling klasse ingericht voor regionale kunstenaars, studenten van de academies en street painters in wording. Daarnaast wordt het speelveld versterkt met een community klasse; voor iedereen die mee wil tekenen en de kunst op straat wil leggen. Van amateur tot semiprof. Alle street paintings komen naast elkaar te liggen zodat kruisbestuiving ontstaat en men van elkaar kan leren.

De 5e editie De afgelopen jaren hebben duizenden bezoekers de street painters live aan het werk gezien. In 2014, 2015 en in 2016 is het festival uitgegroeid tot een zomerexpositie in de openbare ruimte. Eerdere edities van World Street Painting Festival stonden in teken van het thema ‘Freedom, WOII (2014), Van Gogh (2015) en The Olympics (2016). In 2017 is gekozen voor het thema Nature. Het thema van 2018 wordt in maart bekend gemaakt.

Waarom?Stichting World Street Painting organiseert het festival om de stad mooier te maken en de kunst, die refereert naar de actualiteit, op een laagdrempelige manier naar alle soorten mensen te brengen.

Het bestuur van World Street Painting bestaat uit:Ans Meex – Voorzitter
Femke Hogenbosch – Secretaris
Mike Kothuis – Algemeen bestuurslid
Laurens Vrakking – Algemeen bestuurslid
Marieke van Kessel – Penningmeester