Nieuws

Street Paintings worden weggepoetst.

Er is een tijd van komen, maar ook van gaan. Deze week worden de tekeningen van straat gepoetst. We kijken terug op een fantastisch World Street Painting  Festival met te gekke muzikale meesterwerken. Op ons Youtube kanaal én de de website vind je de kunstwerken met muziekstuk. 2019 sluiten we deze week af, maar we zien jullie graag in juli 2020 weer terug met een te gek nieuw thema.

Schrijf je in voor de Masterclass 2019

Voor het zesde jaar op rij wordt deze zomer de binnenstad van Arnhem omgetoverd tot één groot kunstwerk en jij kan hier aan meewerken! Tijdens het World Street Painting Festival 2019 krijg je tijdens een masterclass de kans om naast de beste straattekenaars van over de hele wereld aan het werk te gaan en die je zullen voorzien van handige tips & tricks. In deze brief lees je precies wat je moet doen om een plek te bemachtigen.
Gedurende de masterclass ga jij aan de slag met een 2D of 3D straattekening in jouw eigen ontwerp. Je wordt hierbij gekoppeld aan een van de internationale kunstenaars die voor je klaar staat om je te ondersteunen, al je vragen te beantwoorden en met een (kritisch 😉 ) kunstenaarsoog naar jouw werk te kijken.
Of je nu een ervaren 3D tekenaar bent of kennis wil maken met straattekenen in 2D, de streetpainters gaan graag met jou aan de slag op vrijdag 5, zaterdag 6 & zondag 7 juli 2019.
De masterclass is onderdeel van het World Street Painting Festival 2019 en vindt plaats in Arnhem. De deelnamekosten voor de masterclass zijn eenmalig €70,- voor de drie dagen. Materiaal om te werken en catering gedurende de drie dagen zijn bij de kosten inbegrepen.
Meld je aan>>>
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij. En wie weet maak jij dit jaar deel uit van het kleurrijkste festival van deze zomer!

ALERT

ALERT – Helaas is er de komende dagen niets te zien van onze Street Paintings op het Gele Rijders Plein in Arnhem. Het Arnhem TAPT Festival 2018 staat er in zijn geheel overheen gebouwd. Het is een fout van Gemeente Arnhem… We wisten hier niet van en hebben het tij niet kunnen keren. We hopen dat alles weer goed te voorschijn komt op 30 juli zodat iedereen nog tot 21 oktober kan genieten van de 3 kunstwerken die hier liggen.

Onze excuses aan iedereen die we dit weekend moeten teleurstellen.

1e editie Climate Street Painting Zwolle groot succes

3D Street Paintings in Zwolle over je eigen klimaatopgave

 

Drie dagen lang hebben Street Painters van over de hele wereld de regen en hitte getrotseerd om hun 3D kunstwerken over klimaatverandering te maken. De 3D Street Paintings in de binnenstad van Zwolle zijn onderdeel van het evenement Climate Street Painting. Het klimaat verandert. Op wereldniveau is er een klimaatopgave, maar wat kan jij zelf in je eigen leefomgeving doen? De 3D Street Paintings creëren bewustwording en blijven in de binnenstad van Zwolle liggen tot en met 2 september.

 

Fotografeer jezelf “in” het kunstwerk!

Vanaf zaterdag 2 juni t/m 2 september kan iedereen die dat leuk vindt in een 3D tekening gaan staan. Bij elke Street Painting zijn twee voetjes op de grond getekend. Door op de voetjes te gaan staan en vanaf dat punt door de lens van een camera of telefoon naar het kunstwerk te kijken wordt het 3D effect écht zichtbaar. Iemand anders kan dan op een strategisch uitgekozen plek in het kunstwerk gaan staan en met de foto de boodschap doorgeven. Dit levert gegarandeerd spectaculaire foto’s op!

 

Think global, act local!

“De weersomstandigheden van de afgelopen dagen drukken ons met de neus op de feiten. We krijgen te maken met extremer weer. De vraag is hoe we de schade met zijn allen kunnen beperken!” vertelt Ryan Hoekman, mede initiatiefneemster van Climate Street Painting. Met de Street Paintings probeert Climate Street Painting de bewustwording rondom het thema klimaatverandering en klimaatadaptatie te vergroten; “Hoe je zelf het verschil kunt maken voor de wereld van morgen?” Think global, act local!

 

Fotowedstrijd

Samen met ondernemersvereniging City Centrum Zwolle en de ondernemers die met hun winkel of horecabedrijf grenzen aan de verschillende Street Paintings is een fotowedstrijd uitgeroepen. Bezoekers worden uitgedaagd om de leukste, meest originele foto te maken in de Street Paintings op de Korte Smeden, Klokkensteeg, Koningsplein, Eiland, Gasthuisplein, Luttekestraat en de Weeshuispassage. Door de foto’s te posten op Facebook of te versturen naar wedstrijd@worldstreetpainting.nl maakt iedereen kans op de mooie prijzen die door de ondernemers beschikbaar gesteld zijn. Natuurlijk dragen de prijzen allemaal bij aan de bewustwording rond klimaatadaptatie.

 

Climate Street Painting in Zwolle

3D street paintings maken klimaatverandering visueel & interactief

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings die in thema Climate klimaatverandering lokaal laat zien. Van 30 mei tot en met 1 juni komen Internationale 3D kunstenaars naar Zwolle om de hun kunstwerken op straat te leggen. Van 2 juni tot en met 1 september kan iedereen in de werken plaatsnemen en laten fotograferen. Naast prachtige plaatjes zijn de 3D kunstwerken de verbinder tussen de verschillende programmaonderdelen van Zwolle Unlimited.

Climate Street Painting verbindt

De 3D Street Paintings worden gemaakt in de openbare ruimte op strategisch gekozen plekken waardoor een kunstwerk het een programma onderdeel van Zwolle Unlimited met het andere verbind. Weer een extra toevoeging aan Zwolle Unlimited. Alle kunstwerken gaan over ons klimaat; hoe kun je zelf het verschil maken voor de wereld van morgen? “Think global, act local!” De kunstwerken zijn niet alleen mooi om te zien maar het publiek krijgt doordat de kunstwerken tot leven lijken te komen een ware beleving voorgeschoteld.

De kunstenaars beginnen op 29 mei met de creatie van hun kunstwerk. Ze werken live waardoor je ziet hoe ales gemaakt wordt. De interactie van het publiek is belangrijk voor het eindresultaat. Op 1 juni zijn alle kunstwerken af. Tijdens de expo periode van 2 juni t/m 1 september kunnen de bezoekers zichzelf in de kunstwerken fotograferen. Dit zorgt voor de leukste situaties én foto’s!

Thema 2018: Celebrate Art!

Dit jaar bestaat World Street Painting Festival 5 jaar!

 

We gaan er een feest van maken. We vieren onze verjaardag. Daarom is er gekozen voor een feestelijk thema: Celebrate Art. Vier de kunst! Samen met Arnhem.

 

Voor deze editie staan speciale momenten op het programma. Ook is de opzet iets gewijzigd. Verwacht een echt feest, compleet met cadeau’s!

 

Maarliefst 25 straattekenaars, waaronder 10 internationale toppers, zullen de pleinen opfleuren met driedimensionale kunstwerken waarmee zij de kunst vieren. De tekeningen worden gemaakt van 5 tot en met 8 juli. Ze blijven zichtbaar tot en met 21 oktober.

Thema 2018 in maart bekend

Afgelopen jaar kwam de natuur tot leven in de 3D straattekeningen. IJsberen, vogels en reuzachtige schidpadden, niets was te gek! Ook komende zomer zat het festival weer in het teken staan van een door het publiek gekozen thema. Maar wat zal het worden? Het thema van het World Street Painting Festival 2018 wordt in maart bekend gemaakt.

Kies jij het thema voor volgend jaar?

Hoera! In de zomer van 2018 zal Arnhem weer versierd worden met de mooiste 3D straatkunst. Afgelopen zomer kwam de natuur tot leven in de straattekeningen. Wat moet volgens jou het thema worden in 2018? Laat het ons voor vrijdag 6 oktober 2017 weten via onze Facebookpagina of via info@worldstreetpainting.nl.
 
Let wel op: aangezien het een internationaal festival is, moet het wel een internationaal thema zijn.
 
Het winnende idee wint een diner voor 2 personen. De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.

 

Kom tekenen tijdens de spetterende afsluiting van het festival

Krijtjes, kunst, toffe prijzen en vooral een hele hoop gezelligheid. Op zondagmiddag 3 september sluiten we het World Street Painting Festival 2017 af tijdens Do it Yourself by van Gogh Contest!

 

In de eerste week van juli hebben elf internationale kunstenaars te gekke 3D straattekeningen gemaakt in de binnenstad van Arnhem tijdens de vierde editie van het festival. De werken zijn nog tot 3 september gratis en op straat te bewonderen. Daarna worden ze weggehaald, maar we maken er een spetterend einde van!

 

Tijdens de contest versieren we op zondagmiddag 3 september tussen 13.00u. en 17.00u. het Velperplein met krijt. Het thema van het festival van dit jaar was Nature en hier sluiten we dan ook op aan gedurende de contest. Zo willen we deelnemers uitdagen om hun lievelingsdieren uit Burger’s Zoo te tekenen op straat. Bij het thema Nature kun je echt oneindig veel dingen bedenken om te tekenen. Niets is te gek en het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen.

 

Kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren, iedereen mag mee doen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe mooier het plein wordt. Aan het eind van de middag kun je alle tekeningen bewonderen tijdens de expo en vindt, nadat de jury de tekeningen heeft beoordeeld, de prijsuitreiking plaats. Maar natuurlijk geldt: meedoen is belangrijker dan winnen!

 

Je mag zelf weten hoe laat je komt tekenen en het evenement is helemaal gratis, maar vergeet je niet aan te melden via het aanmeldformulier.

Win vrijkaarten voor Burgers’ Zoo

Een van de leukste dingen aan 3D straattekeningen is dat ze tot leven komen door de lens van je camera. Door de camera zie je het 3D het best en levert de leukste plaatjes op!

 

Ook van de tekeningen die de 11 internationale artiesten in Arnhem hebben gemaakt kun je toffe foto’s maken. Hoe creatiever, hoe leuker! Heb jij nu ook een geweldige foto gemaakt in een van de tekeningen? Of sta je te popelen om dit nog te doen? Stuur hem dan voor 31 augustus naar ons op via Facebook en maak kans op 4 vrijkaarten voor Burgers’ Zoo.

 

Wij zijn op zoek naar de grappigste, leukste, beste en/of origineelste pose. Wees dus creatief en wie weet val je in de prijzen. De winnaar wordt op 3 september bekend gemaakt.