Deelnemers

Dit zijn de negen deelnemers van de World Street Painting Masterclass. Onder begeleiding van de internationale artiesten werken zij tijdens het festival aan hun eigen ontworpen 2D of 3D tekening.

Tessa van de Nadort, 21 jaar, Wageningen, 2DTessa is 21 jaar en studeert Bos- en Natuurbeheer. Naast school (en soms tijdens school ) tekent ze nu al zo’n 9 jaar manga, een Japanse tekenstijl. Als 12-jarige vond Tessa een manga tekenboek en sindsdien wil ze niet meer anders. Ze tekent manga vaak samen met planten en dieren en zo combineert ze haar twee grootste passies. Toch is tekenen wel écht haar grootste passie. Soms grapt ze dan ook dat ze naast tekenen nog een studie volg in haar vrije tijd. Tessa werkt zowel digitaal als traditioneel (op papier) en hoopt in de toekomst meer boekjes en dergelijke te kunnen maken!

Boukje ter Hoeven, 17 jaar, Velp, 3D Boukje ter Hoeven is 17 jaar en zit in 4 VWO van het Rhedens Rozendaal met tekenen en kunstgeschiedenis in haar vakkenpakket. Van kleins af aan heeft ze interesse in tekenen en ontwerpen. Voor haar profielwerkstuk heeft ze het onderwerp Street Art gekozen. Boukje vind het mooi dat je met kunst een boodschap kan overbrengen zonder woorden te gebruiken, een wijk kan “pimpen”en niet op de laatste plaats een glimlach kan bezorgen op iemands gezicht. Het is volgens haar dan ook geweldig dat het World Street Painting Festival in Arnhem wordt georganiseerd, een goede promotie voor Arnhem en voor haar een fantastische gelegenheid om kennis te maken met diverse internationale Street Art Kunstenaars en te leren van hun vakkennis zodat ik zij zich hierin kan ontwikkelen.

David ter Horst, 19 jaar, Duiven, 3DDavid ter Horst is een 19-jarige straatkunstenaar uit Duiven. Hoewel hij nog studeert besteed hij veel van zijn vrije tijd aan het maken van tekeningen, fotografie, schilderijen en street art. Toen David in 2014 het eerste World Street Painting Festival bezocht heeft dat zo’n indruk op hem gemaakt dat hij zelf begon om 3D street art te maken. In 2016 had het World Street Painting Festival voor het eerst een Masterclass waarvan David een van de studenten was die deel mocht nemen. Na dit eerste zeer succesvolle festival volgde al snel meer opdrachten en festivals. Nu bij het World Street Painting Festival 2017 is David er weer bij om een mooi kunstwerk in Arnhem neer te zetten!

Jenda fiers, 26 jaar, Arnhem, 2DMet veel suggestieve en expressieve lijnen, vlakken en kleuren wordt er in Jenda’s werk een beeld geschetst die de toeschouwer uitdaagt er een eigen betekenis aan te geven. Het is vaak een impressie van een realistische weergave, om de toeschouwer actief te laten kijken. In haar werk komt een levenslange passie voor schilderen samen met een grote fascinatie voor de primaire behoeften van de mens. “Dit is hetgeen wat ons verbindt ongeacht afkomst, huidskleur, opvoeding of culturele verschillen. Ieder mens heeft andere wijze om in eerste levensbehoeften te voorzien, hierbij komen veel zintuiglijke ervaringen bij elkaar. Als je goed je best doet wordt het kijken ook een beleving.”

Ghislaine Monte, 24 jaar, Rotterdam, 3DGhislaine Monte is in 2012 naar Nederland verhuisd om te studeren. In april heeft zij haar studie afgerond en momenteel is ze bezig met het ontplooien van haar vaardigheden als kunstenaar. Ze kan niet zeggen wanneer het is begonnen, maar tekenen is voor zolang ze zich kan herinneren altijd haar passie geweest. In 2010 was er op Curaçao voor het eerst een street painting evenement georganiseerd door Dutch Dream Curaçao, genaamd ‘Colors of Willemstad’. Hier maakte ze samen met een vriend haar eerste straattekening. Het was een unieke ervaring voor haar, omdat ze eerder niet iemand was die graag haar tekening met anderen deelde. Met haar eerste straat tekening werd ze uitgedaagd om helemaal uit haar comfort zone te komen. Sinds Ghislaine in Nederland woont heeft ze nog geen straattekening evenement meegemaakt, maar ze is wel doorgegaan met tekenen en schilderen. Ze ging toen voornamelijk experimenteren met bijvoorbeeld waterverf, krijt op papier en op hardboard.
“Nu dat ik afgestudeerd ben aan de studie Commerciële Economie heb ik eindelijk mijn carrière als kunstenaar opgepakt en ik gebruik mijn kennis van marketing naar mijn voordeel.”

Lidia Jongenelen, 66 jaar, Westervoort, 3DLidia is geboren op 16 april 1951. Ze studeerde analytische chemie aan de lab school in Amersfoort. Haar laatste baan was TOA scheikunde op een middelbare school. Afgelopen winter schilderde Lidia ongeveer 15 uur per week inclusief de 3 schilderlessen van 2 uur. Vanaf haar 10e jaar is ze bewust gaan observeren en tekenen tot haar 25e. Lidia werd toen gezegd dat ze beter geen kunstopleiding kon gaan doen als ze haar eigen brood wilde verdienen en tekenen als hobby te houden. Hoewel er in haar familie meer amateur schilders en tekenaars bleken te zijn is ze van huis uit nooit gestimuleerd om lessen te nemen. Pas vanaf haar 25e is Lidia hiermee begonnen, tot nu toe. Ze staat elk jaar weer verbaasd hoe een 3D tekening op de grond eruit ziet. Fascinerend vind ze het: “Je wordt erdoor ingezogen, zo echt beleef ik dit”. Graag zou ze hierover meer willen leren. “Sinds vorig jaar met pensioen ben kan ik eindelijk alles geven voor het tekenen”.

Maureen Kolhoff, 21 jaar, Waarland, 3DMaureen Kolhoff (21 jaar) doet dit jaar voor de tweede keer mee met de WSP masterclass. Maureen is ongeveer drie jaar geleden begonnen met streetpainten, nadat ze het World Street Painting Festival in Arnhem had bezocht. Op dit moment studeert Maureen in Edinburgh aan ‘’Edinburgh Atelier of Fine Art’’. Maureen maakt regelmatig streetpaintings in opdracht en ze gaat dit jaar ook deelnemen aan streetpaintingfestivals in het buitenland. Wat Maureen zo leuk aan streetpainten vindt, is dat je lekker groot kunt werken, dat het toegankelijke kunst is en de interactie met het publiek. Maureen hoopt met haar streetpaintings de wereld een beetje mooier te maken.

Nienke Latta, 19 jaar, Herveld,3D Nienke Latta is op dit moment tweedejaars Industrieel Product Design student. Het is vooral de creativiteit in deze opleiding die haar aanspreekt. Naast haar opleiding leert Nienke het liefst zoveel mogelijk verschillende kunsttechnieken. In 2012 begon ze met het natekenen van mensen. Via YouTube tutorials leerde zij verschillende technieken en probeerde ze steeds beter te worden. Een aantal jaar later kregen straatkunst en “spray-paint art” haar interesse en is ze ook hiermee gaan oefenen. De 3D tekentechniek lijkt haar een super leuke volgende uitdaging.

Rianne te Kaat, 24 jaar, Arnhem, 3D Rianne te Kaat is 24 jaar en een echte Arnhemse creatieveling. Tekenen is altijd een grote hobby van haar geweest. Op haar 16e verkocht Rianne haar eerste werk, wat haar alleen nog maar meer motiveerde. Sindsdien verdient ze bij met portretten/karikaturen en andere werken. Rianne experimenteert graag en is zichzelf steeds meer aan het ontwikkelen met verschillende technieken en materialen. Daarbij oefent ze in het gebruik van potloden, verschillende verfsoorten, krijt, ecoline, digitaal met tekentablet en ook een Dotspen kon ze niet aan zich voorbij laten gaan. Live in het openbaar tekenen en zelfs in 3D zal voor Rianne weer een hele nieuwe uitdaging zijn die zij graag aangaat. Tekenles heeft ze nooit gehad, dus begeleid worden door een ervaren street painter zal een unieke ervaring zijn. “En hoe gaaf is het dat ik de kans krijg dit in mijn eigen stad te mogen doen. Ik heb er zin in!”

Simone Kuijpers, 51 jaar, Arnhem, 3D Simone Kuijpers geeft kunstprojecten op basisscholen in de omgeving van Arnhem. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een ‘schetsboekproject’ of schilderworkshops. Op dit moment ontwikkelt Simone ook een schoolplein project, genaamd ‘Kunst op het het schoolplein’. Dit doet ze vanuit verschillende kunstdisciplines,maar ook met stoepkrijt: fijn buiten leren i.p.v. de hele dag in de schoolbanken. Simone heeft geen ervaring als streetpainter dus de masterclass is helemaal nieuw voor haar.Ze zou het 3D tekenen dolgraag willen leren om dit ook een beetje te kunnen toepassen bij de schoolplein kunst. “Ik vind het super dat ik mee kan doen met deze masterclass en leuk om ook andere (toekomstige) street painters te ontmoeten”.

Lianne Kruese, 28 jaar, Arnhem, 2D Vroeger op school vond ze de creatieve vakken het allerleukst. Niet gek dat Lianne tegenwoordig als content creator haar creatieve ei kwijt kan in tekst en beeld. In mijn vrije tijd schildert Lianne af en toe of volgt ze een workshop (bijvoorbeeld illustratief portret tekenen), omdat ze het prettig vindt om zelfstandig in een groep aan de slag te gaan en tegelijkertijd wat (bij) te leren. Vol bewondering kijkt Lianne naar straat- en muurtekeningen en het lijkt haar tof om hier een bijdrage aan te leveren. “Want hoe bijzonder is het dat ik kan deelnemen aan een Masterclass Street Painting in mijn eigen stad met dé internationale artiesten? Deze leuke uitdaging ga ik dan ook graag aan met beide handen (vol krijt)!” – “Creativity is the way I share my soul with the world.” (Brene Brown)