Live Music

Op zondag 7 juli opende we Street Paintings met Live Music. Veertien internationale kunstenaars hebben we gekoppeld aan studenten van ArtEZ Conservatorium. Samen hebben zij gewerkt aan een concept waarin muziek en Street Art samenkomen. Op 7 juli openende we één voor één in een optocht elke Street Painting met Live Music. Muziekstukken die speciaal voor een van de Street Painting geschreven is.

Na 7 juli kun je de muziekstukken beluisteren via de app: AR+T. Je moet dan wel bij de Street Painting staan. Uitleg hierover vind je hieronder.

Gitaar

3D Street Painter: Nate Baranowski (USA)
Muzikant: Vincent Bal

De kracht van muziek; het neemt je mee terug in de tijd! Een ouder koppel zit op een bankje in het park. Een gitarist speelt muziek. Ze zien zichzelf dansen op hun bruiloft, jaren geleden. Voor slechts één euro koop je hier een herinnering.

Vincent en Nate werkten nauw samen. Vincent lied Nate een idee horen. Nate luisterde ernaar. Gevoelens die in hem opkwamen: zoet, life, mooi, klein, verdriet, liefde, zorgen. Die begrippen zijn het leven. Dit muziekstuk weerspiegeld het leven. Nate tekende zijn concept en liet het aan Vincent zien. Samen finetunede ze zowel muziek als Street Painting.

Interactie: Neem plaats achter de gitaar en speel zelf de muziek.

Black Hole

3D Street Painter: Leon Keer (NL)

Muzikant: Joy Masala (DE)

“You turned my life into a black hole”. De woorden van muzikante Joy Masala raken je.
Pesten, iedereen in onze samenleving kent het. Pesten waardoor een ander in de eenzaamheid geraakt. Woorden raken, woorden blijven je altijd bij en hebben hebben impact op je leven, je leven lang. De donkere woorden draag je met je mee, als een last.
Een co-creatie tussen Street Painter en muzikante die je raakt.

Like the moon

3D Street Painter: Kerim Musanovic (BIH)

Muzikant: Jan Krause (DE) (zang: Daria Assmus)

Kerim liet zich voor zijn Street Painting inspireren door het muziekstuk “Like the Moon” dat Jan Krause al geschreven had. Een eenzame wolf, in de volle maan, in een donkere nacht.
I’m scared of being hurt. I’m afraid of being grieved. That’s why I’m going with the wind, I’m floating. Like a leaf.”

Street Sax

3D Street Painter: Jean Marc Navello (FR)

Muzikant: Inga Rothammel (DE)

Geïnspireerd door de muziek en klank van de saxofoons van Inga kwamen de vormen van de muzieknoten tot leven. De vormen en kleuren zijn de verbeelding van het gevoel van Jean Marc bij het horen van het muziekstuk Street Sax. Luister maar; de lage tonen van de Baritonsax slaan als een warme deken om je heen…

The Bread Thickling Notes

3D Street Painter: Gregor Wosik (DE)

Muzikant:Guido Hoek (NL)

Guido Hoek schreef een pianostuk over het vloeiende van de natuur. Een langzaam en eindeloos landschap kwam in Gregor’s gedachten op. Hij maakte een 3D natuurlandschap waarin de pianotoetsen de verbinding zijn tussen de verschillende natuurlandschappen zoals; ijsbergen, bossen, gletsjers en watervlakten. Dat alles in 360 graden. In het midden van het werk hangt de wereldbol. Als je op de wereldbol gaat staan dan aanschouw je de schoonheid van de natuur en geniet je van eindeloze muziek.
Inspiratie: Speel zelf mee door over de toetsen van de piano te dansen.

Granada

3D Street Painter: Fredda Wouters (DE)

Muzikant: One-J (KR)

Er is een nieuw product op de markt gebracht; de StreetArtist Hologram Stage. Een innovatief digitaal apparaat dat door middel van een hologram met één druk op de knop gemakkelijk een straatkunstenaar naar wens creëert. In het apparaat kan de gebruiker zelf het karakter, eigenschappen en de performance bepalen. Zo creeer je je in een handomdraai je eigen show. Zeer geschikt voor stadscentra en festeivalorganisaties!

De onderliggende boodschap; denk bij het inzetten van een kunstenaar altijd aan de kunstvrijheid. Kunstenaars zijn niet maakbaar. Geef kunstenaars een podium, zet ze letterlijk op een voetstuk en bevorder kunst en artistiek talent.

Muzikant One-J lijk tijdens zijn optreden te zweven in het hologram. Het muziekstuk, een combinatie van elektronische en drum-muziek is indrukwekkend. Het inspireerde Fredda Wouters om One-J dat podium te geven dat hij verdiend.

Granada

3D Street Painter: David ter Horst (NL)

Muzikant: Jesús Acebes Rodriguez (ESP)

Jesus dacht bij het schrijven van zijn muziekstuk aan thuis, een rustig dorpje in Spanje. Veilig, zonnig, warm en rustig. David dacht bij het beluisteren direct aan een rustige zondagochtend bij opa en oma met op de achtergrond muziek uit de platenspeler. Beide kunstenaars kregen het gevoel van thuis. Het deed ze realiseren: Muziek is tijdloos.

De platenspeler van toen, de telefoon van nu. Twee verschillende dingen, die hetzelfde doen. Muziek laten horen, herinneringen terugbrengen, het gevoel van thuis.

Interactie: Ren mee op de platenspeler, bedien de telefoon, bedien de knoppen op de platenspeler.

Cuatrocientas Voces

3D Street Painter: Adry del Rocio (MEX)
Muzikant: Nikolas Hofmann (DE)

400 voices

De vogel is een “cenzontle” (beter bekend als de mockingbird). De vogel wordt in Mexico liefkozend de “vogel van 400 stemmen” genoemd, om zijn vermogen om zo’n 400 geluiden te (re)produceren.

Een eerbetoon aan alle muzikanten die ons tot in het diepste van ons hart weten te raken. Die ons laten vliegen. Onze zielen zijn één.

De Street Painting van Adry is gebasseerd op het muziekstuk dat Nikolas al had gemaakt. Op deze manierr is een prachtige co-creatie ontstaan.

Interactie: Vlieg mee op de vlinder, pak de hand van de zangeres, pak een vlinder op je hand of laat je omarmen door de vleugels van de “cenzontle”.

Supernova

3D Street Painter: Ruben Poncia (NL)

Muzikant: Sonja MAXX Poths (DE)

Let me be, let me be, let me be both
Sometimes dark, sometimes bright
It’s both inside us

Supernova, de titel van het muziekstuk van Sonja. De tekst inspireerde Ruben to deze 3D Street Painting. Over de lichte en donkere kanten van haar en haar leven. Een lichte en donkere elf, ze stijgen beide op uit de muziekboeken, 2 uitersten maar toch ook Ying en Yang.

Interactie: Neem plaats voor het muziekboek, bij de elfjes of vlieg met ze mee.

Schwifty

3D Street Painter: Cuboliquido (IT)

Muzikant: Philip Calisto (IT)

Beat Street
Een 3D tekening over de geboorte van hiphop. We zijn in de 70er en begin tachtiger jaren New York. Graffiti met font en met kleur en hiphopstijl komt de Beat Street tot leven. Pose als een breakdanser!

Download de app

Kon je niet aanwezig zijn bij de LIVE optredens van 7 juli? Of wil je het muziekstuk nog een keer horen? Dat kan! Hiervoor download je de app AR+T op je telefoon via deze link: https://downloadart.nl/ of door de QR-code te scannen op de grondsticker bij de Street Painting.

Zorg dat je bij de 3D Street Painting staat en volg daar dan de volgende stappen:
1. GA OP DE VOETJES STAAN
2. OPEN DE APP: AR+T
3. SCAN DE STREET PAINTING
4. LUISTER DE MUZIEK EN BEKIJK DE STREET PAINTING
6. POSEER IN DE STREET PAINTING
7. MAAK EEN FOTO
8. PLAATS JE FOTO OP SOCIAL MEDIA

Nu herbeleef je het LIVE MUSIC optreden! Veel plezier!