Nate Baranowski – USA

Work: Arnhem 2019

Nate is een Street painter, muralist en beeldend kunstenaar die eerder woonde in Florida, maar onlangs is verhuist naar Chicago. Hij behaalde zijn Bachelor  Fine Arts aan de universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, waar zijn passie voor Street painting begon.

Nate is een veelzijdig artiest die ervaring heeft met een reeks mediums, waaronder grote indoor- en outdoor muurschilderingen, acryl op canvas en verschillende vormen van digitale schilderkunst en conceptuele kunst. Ondanks hij elk willekeurig onderwerp goed kan neerzetten in zijn kunstwerken, geniet Nate het meest van het maken van portretten om hun vermogen om contact te maken met de kijker.

Nate reist de wereld rond voor optredens op Street painting festivals over de hele wereld. Daar maakt hij, samen met andere getalenteerde artiesten, uitgebreide krijttekeningen waarmee ze de kijkers imponeren. Street painting is uniek omdat het gewaardeerd kan worden door mensen van alle leeftijden, van de casual festivalganger tot de kunstliefhebber.