Leon Keer – Nederland

Work: Arnhem 2019 www.leonkeer.com

Leon Keer (Nederland) is een van ’s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij heeft commissies uitgevoerd in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië.

In zijn werk kun je een boodschap herkennen. Actuele onderwerpen komen naar voren, zoals de klimaatverandering en de leefbaarheid van deze wereld. Leon Keer is zich constant bewust van de speelsheid en schoonheid versus de degradatie om hem heen, een contrast dat hij uit en versterkt in zijn werk wat hij gebruikt als een metafoor voor het leven.

Gedurende zijn carrière heeft Leon Keer zijn kunst vaak gepresenteerd tijdens live-actie-teken optredens. Zijn kunnen om te performen als straattekenaar, biedt hem de kans om zijn vreugde dat hij haalt uit tekenen te delen met het publiek. De anamorfische kunstwerken zijn tijdelijk, maar de afbeeldingen worden wereldwijd gedeeld over social media. Leon Keer: “Ieder straatkunstwerk is uniek en behoort tot de straat en zijn inwoners, het tijdelijke aspect van deze kunstvorm versterkt juist het bestaan ervan”.

Bekijk hier het werk van Leon

World Street Painting Arnhem 2014
World Street Painting Arnhem 2015