Eduardo Relero – Argentinië

Work: Arnhem 2019

Eduardo Rellero talent in het communiceren met zijn publiek, reist de wereld rond; van New York tot Rome, via Mexico en Tokio. Na zich gewaagd te hebben aan verschillende universitaire carrières die allemaal misliepen tijdens zijn 3e jaar, besloot hij het geheim van de nacht te onderzoeken; de muren bevlekken.

In die tijd kende hij de graffiticultuur niet, maar tekenen voelde als iets instinctiefs; het ging erom scherp te zijn, on spot en brutaal. In 1990 verhuisde hij naar Rome, waar hij rusteloos was en aangetrokken werd door wat hij liefhad;
zijn idolen uit de kindertijd: de kaften van de kunstboeken uit de bibliotheek. Ze leefden! De werken van Tintoretto, Caravaggio, Veronesse… Ze hebben hem altijd geraakt.

Hij benaderde de straatschilders van Rome, de madonnari. De groep vrienden, schilders wiens levenswijze leek op wat eens het kunstenaarsleven werd genoemd.

Hij heeft altijd een zekere ontevredenheid gevoeld over de officiële culturele kanalen, voor hun esthetiek, meestal verloren en leeg, en zijn interesse in stedelijke kunst. Het groeide tijdens zijn Italiaanse reis.

Die periode van avonturen en studies liep ten einde en in 1996 besloot hij naar Spanje te verhuizen. Na een tijdje meer traditionele vormen te hebben herontdekt, ontstond er al snel de mogelijkheid om te profiteren van bepaalde verworden kennis. Dit is hoe zijn relatie met anamorfose begon, een techniek die wordt gebruikt om iets heel specifiek te verstoppen of onder de aandacht te brengen. De waarnemer wordt gedwongen door een optische illusie de vorm ervan te begrijpen om een ​​boodschap te ontcijferen. Deze experimenten werden toen een manier om een ​​bestaansvoorwaarde of een sociale situatie te illustreren, en probeerden zijn werk een narratief gevoel te geven en niet alleen een visueel effect.

Bekijk hier het werk van Eduardo