Cuboliquido – Italië

Work: Arnhem 2019

Cuboliquido (Milaan, 1974) is een veelzijdig artiest en professioneel 3D straatkunstenaar. Gedurende en na zijn studie richtte hij zich op verschillende grafische en artistieke disciplines waar hij zich later in specialiseerde.

Aan het begin van zijn carrière hield hij zich vooral bezig met decoratie, animatie cartoons, traditionele en digitale illustraties, fotografie en video. Later ontwikkelde hij zich op het gebied van nieuwe media, zoals geanimeerde web content, video editing, VFX, animatiewerk als leidinggevende en producent voor animatiefilms, titel songs, videoclips, reclames voor MTV, Sony, Universal, Warner Music Italy, Dolce&Gabbana, Hp, Unilever, IBM, Adobe, Oracle, Goggle, YouTube, Haineken, Jwt, McCann Erickson, Ogilvy & Mather, Cartier, Rai en Rai Cinema. Sinds 1992 legde hij de focus in zijn werk voornamelijk op kunst en in 1994 ontdekte hij zijn passie voor straatkunst. Eerst ontdekte hij graffiti kunst, maar later besloot hij om zich meer te richten op de eeuwenoude Italiaanse traditie van Madonarri kunst (straat kunst). Hij bleef gedreven oefenen totdat straatkunst zijn ware passie werd.

Sinds 2009 neemt hij deel aan 3D festivals over de hele wereld. Ook heeft hij meedere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Maestro Madonnaro tijdens het bekendste en oudste straatkunst festival: Grazie di Curtatone Italy en in maart 2017 won hij de eerste prijs tijdens het belangrijkste 3D festival in de wereld van 3D kunst: Dubai Canvas Award in Dubai. Bezoekers hebben zijn werk al mogen bewonderen in landen door heel Europa, het Middellandse Zeegebied, Rusland, de Verenigde Staten, Latijns Amerika, Thailand, China, het Midden Oosten en Zuid-Afrika.

Bekijk hier het werk van Cuboliquido