Adry del Rocio – Mexico

Work: Arnhem 2019

Adry begon haar carriere als kunstenares toen ze 4 jaar oud was. Ze nam haar eerste prijs in ontvangst bij een schilderwedstrijd voor kinderen. Sinds dat moment heeft ze 61 prijzen in de wacht gesleept; 29 lokale lokale Mexicaanse prijzen, 11 Mexicaans en 21 internationaal.

Op 11 jarige leeftijd organiseerde Adry haar eerste eigen expositie. Op dat moment toonde ze 52 eigen werken en 90 collectieven die gepresenteerd werden in verschillende steden in Mexico, AUSA, Cuba en Spanje.

In 2010 organiseerde ze de allereerste street painting wedstrijd in haar geboortestad Guadalajara; “Colores de Jalisco”. Als directeur en artiest  ontwikkelde ze niet alleen kunstwerken op verschillende plekken in de stad, maar ze organiseerde ook workshops en gaf lezingen over deze kortstondige kunstvorm, evenals de hereniging van 309 kunstenaars die hun kunst uitdrukten op de vloer van Guadalajara. Colores de Jalisco was een groot succes.

In 2014 werd ze Maestra Madonnara, de officiële titel in de meest traditionele streetpainting-wedstrijd uit Italië. Binnen deze prachtige artistieke expressie heeft ze 16 prijzen gewonnen in Mexico, Italië, Gernany, Denemarken, Nederland en Engeland.