Tracy Lee Stum – USA

Work: Arnhem 2019

Tracy Lee Stum begon met tekenen zodra ze een krijtje kon vasthouden. Als kind kreeg ze privéonderwijs en haalde ze een Bachelor diploma aan de Tyler School of Art in Philadelphia. Ze vervolgde haar academische carrière in Naturalisme aan de Florence Academy of Art in Italië.

Als ware graffiti liefhebber, begon Tracy in 1998 met street painting en inmiddels noemen haar Madonnari collega’s, festival organisatoren een van de beste street painters ter wereld. Met haar werken, die bekend staan om hun spetterende kleuren, heeft ze op verschillende festivals en evenementen wereldwijd prijzen en awards in ontvangst mogen nemen. Zo behaalde ze in 2006 een Guiness World Record voor de grootste straattekening gemaakt door één persoon.

Tracy werkt vaak voor grote merken, voor wie zij 3D en 4D krijttekeningen maakt met verschillende doeleinden zoals; adverteren, evenementen, PR en educatie. Door haar internationale ervaring organiseert zij nu street painting festivals in China, Mexico, India en de Verenigde Staten. Tracy’s werk spreekt naar het brede publiek met verbeelding, schoonheid en speelsheid met vaak een sterk aanwezig Italiaans accent.

Bekijk hier het werk van Tracy

World Street Painting Arnhem 2016
Instagram World Street Painting Arnhem