Jenny McCracken – Australië

Jenny McCracken werkt professioneel als visual artists sinds haar vierde jaar van de studie Fine Art op de RMIT in 1998. Ze maakte haar eerste originele straatkunst werk in 1990. Vanaf dat moment heeft ze verschillende fulltime functies gehad in scenic art en bij theater decor productie bedrijven. Zo was ze van 2006 tot 2008 hoofd ‘Scenic’ voor de ‘Walking with Dinosaurs, The Live Experience’ arena show. Het afsluiten van deze periode bood haar de ruimte om zich te kunnen focussen op haar eigen artistieke carrière.

Jenny ontwikkelde haar talent en persoonlijke carrière als live perormance street artist, waarbij ze wist dat de enige manier om in haar eigen land waardering te krijgen was door internationaal een stempel te drukken. Op dit moment is ze de hoogst beloonde straatkunstenaar doordat zij de enige Australische is die een medaille voor de “L’Incontro della Grazia” in ontvangst heeft mogen nemen, de oudste en bekendste straatkunst competitie en de wereld.

Ook won zij in 2015 de eerste prijs tijdens het World Street Painting Festival. Daarnaast heeft ze vier Australian Champion Pavement Artist titels op haar naam staan en een eerste prijs voor haar enige competitieve deelname aan de tweede oudeste straatkunst competitie in Europa, de Geldern Street Painters Competition. Ze heeft nationaal en internationaal gewerkt op festivals, events, competities, commissies en voor corporate promoties sinds 1991. Je kunt haar avontuur in Grazia, 2012, zien in de de documentaire “Chalk, an Australian Perspective”.

Bekijk hier het werk van Jenny

World Street Painting Arnhem 2015