Climate Street Painting in Zwolle

3D street paintings maken klimaatverandering visueel & interactief

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings die in thema Climate klimaatverandering lokaal laat zien. Van 30 mei tot en met 1 juni komen Internationale 3D kunstenaars naar Zwolle om de hun kunstwerken op straat te leggen. Van 2 juni tot en met 1 september kan iedereen in de werken plaatsnemen en laten fotograferen. Naast prachtige plaatjes zijn de 3D kunstwerken de verbinder tussen de verschillende programmaonderdelen van Zwolle Unlimited.

Climate Street Painting verbindt

De 3D Street Paintings worden gemaakt in de openbare ruimte op strategisch gekozen plekken waardoor een kunstwerk het een programma onderdeel van Zwolle Unlimited met het andere verbind. Weer een extra toevoeging aan Zwolle Unlimited. Alle kunstwerken gaan over ons klimaat; hoe kun je zelf het verschil maken voor de wereld van morgen? “Think global, act local!” De kunstwerken zijn niet alleen mooi om te zien maar het publiek krijgt doordat de kunstwerken tot leven lijken te komen een ware beleving voorgeschoteld.

De kunstenaars beginnen op 29 mei met de creatie van hun kunstwerk. Ze werken live waardoor je ziet hoe ales gemaakt wordt. De interactie van het publiek is belangrijk voor het eindresultaat. Op 1 juni zijn alle kunstwerken af. Tijdens de expo periode van 2 juni t/m 1 september kunnen de bezoekers zichzelf in de kunstwerken fotograferen. Dit zorgt voor de leukste situaties én foto’s!