HOME

World Street Painting 2017 

Op 8 en 9 juli 2017 kun je in de binnenstad van Arnhem geweldige straatkunst bewonderen tijdens de vierde editie van het World Street Painting Festival. Op de verschillende pleinen worden in de week voorafgaand aan het festival streetpaintings gemaakt in 2D of 3D, in grootte variërend tussen 4 tot 120 m2.

De betoverende krijttekeningen worden door internationale streetpainters gemaakt. Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de streetpainters kunstwerken waar het publiek gratis en gewoon op straat van kan genieten. De eerste drie dagen worden de werken gecreëerd. Op de zondag kan iedereen alle voltooide werken in de stad bewonderen.

Schermafbeelding 2016-07-12 om 15.23.00

Kunstenaars 2016

World Street Painting Festival 2016

Opening World Street Painting EXPO door Olympisch bokser Enrico La Cruz 

Afgelopen zomer hebben bezoekers  van Arnhem opnieuw kunnen genieten van de mooiste straattekeningen in 3D in het thema The Olympics. Op  zondag 10 juli 13.00 u. waren alle werken klaar en werd de expositie officieel geopend door olympisch bokser Enrico la Cruz. De 22 jarige bokser uit Huissen wist zich in het voorjaar van 2016 officieel te plaatsen voor de olympische spelen in Rio. Enrico opende de expositie van World Street Painting door in de verschillende gecreëerde 3D werelden te stappen. Daarna mocht iedereen in de werken plaatsnemen en op de foto gezet worden.

Enrico la Cruz

Enrico la Cruz

De eerste dag werden de werken in schets op de grond uitgezet. Op woensdag 6 juli  waren de eerste kleuren zichtbaar waarna het op donderdag en vrijdag heel hard ging en de werken langzaam tot leven kwamen. Zaterdag was de dag van het fine tunen. Op zondag 10 juli stonden de fotografen klaar om iedereen vast te leggen in de prachtig gekleurde 3D tekeningen bij Stations Arnhem, Museum Arnhem, Willemsplein, Bartokplein en het Velperplein.

“Van Gogh” Do it Yourself Dag
Nog meer dan vorige jaren wilden we de bezoeker de kans geven om het magische effect van het 3D tekenen zelf te creëren. Op zondag 10 juli was iedereen een kunstenaar! Kinderen gingen onder begeleiding van Funny Farm in de weer met stoepkrijt en ook volwassenen waren meer dan welkom om ons te helpen om de stad om te toveren tot een groot kleurrijk kunstwerk. De middag en de materialen werden aangeboden door Royal Talens.

Foto World Street Painting Leon Keer

Foto Leon Keer

En het thema is… The Olympics!
De eerste editie van World Street Painting Festival in september 2014 stond in teken van het thema ‘Vrijheid, WOII’. In 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dit moment werd aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren met het thema insipred by Van Gogh. De Streetpainters lieten zich tijdens World Street Painting Festival 2015 inspireren. Het thema van het World Street Painting Festival 2016 is The Olympics. Dit jaar wordt in de kunstwerken de connectie gelegd met de Olymische Spelen die komende zomer in Rio worden gehouden.

Giro Event
Op zondag 1 mei hebben we met Sonsbeek Internationaal het event #Kunstenaarvooreendag gedaan. Iedereen mocht hier zijn of haar creativiteit laten zien in een speciale groepstekening vlak naast de finish van de Giro d’ Italia in Arnhem op 8 mei. Met de Van Gogh pastels van Royal Talens is het Velperplein ingekleurd. Hierboven zie je de foto’s van deze gezellige middag.